keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Haasteellinen mammainpäiväpiknik

Ihana äitini kärrättiin viime sunnuntaina piknikille syötettäväksi ja juotettavaksi lähiomaisten toimesta. Paikaksi valittiin ahainaniinkaunis Vanhankaupunginkoski ja varusteina oli eväksien lisäksi ruutuliina sekä pullollinen kuohuvaa. Sää oli aurinkoinen, mutta haastavan tuulinen: jopa täydet skumppalasit sekä painava, kokonainen täysjyväleipä meinasivat lähteä puuskien mukaan. Vaan eipä siinä silti valittamista, kun mahansa sai täyteen ja seura oli loistavaa.

Ei sitä eväspöytää nyt tällä kertaa kauniimmaksi saanut. Liina sentään.

Ape valittiin peruspiknikehtojen mukaan, sapuskan piti olla helposti kuljetettavaa ja vaivattomasti ilman veistä suuhun kauhottavaa. Mamman makunystyröitä ei myöskään saanut unohtaa, äitienpäiväänhän kuuluu olennaisena osana onnellinen herkuttelu.

Retkieväitä laakatessani pari yksinäistä aivosolua onnistuivat törmäämään yhteen kumisevassa pääkopassani. Sillä hetkellä tajusin, että ehdin vihdoin viimein ottamaan osaa ruokahaasteeseen! Siispä reseptiä alla, haaste Pastanjauhajissa. Se on täytetty.


Feta-parsa-perunasalaatti

nippu tuoretta parsaa
n. 700 g uusia perunoita
nippu kevätsipulia
1 pkt fetaa (eikä mitään rasvattomia sitten!)
luraus oliiviöljyä
liraus vaaleaa balsamicoa
1/2 sitruunan mehu
pippuria

Pese ja keitä potut, pilko ronskeiksi paloiksi ja jätä jäähtymään. Nipsaise parsoista puiseva tynkä varresta ja kuori varret tarvittaessa (norjia ja kauniin vihreitä ei tartte). Keitä parsat nopeasti kevyesti suolatussa vedessä ja pilko kukin varsi muutamaan osaan. Kuutioi feta, silppua sipuli ja kumoa ne samaan kulhoon jäähtyneiden perunoiden ja parsaloiden kanssa. Mausta komeus. Jos käytössäsi on kannellinen kulho (Tupperin vaaralla on näpsäköitä moisia), sulje kulhon kansi ja käännä varovasti ympäri pariin kertaan. Ja pim, salaatti on valmis nautittavaksi!


Kapris-persiljalihapullat

600 g naudan luomujauhelihaa
1 prk kapriksia
puska persiljaa
1 punasipuli
2 luomumunaa
1 dl korppujauhoja
reilusti pippuria

Silppua sipuli ja persilja. Sekoita kaikki aineet huolellisesti ja jätä taikina hetkeksi seisomaan. Pyörittele pienehköiksi pulliksi (suupalan kokoinen on pique niquella hyvä) ja paista 200 asteessa, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.


Pesto-kermaviilisoosi

1 pieni prk vihreää pestoa
1 prk kermaviiliä

Sekoita aineet. Tarjoa lihapullien kera.
Toim. huom: Käytin itse tällä kertaa vähärasvaista kermaviiliä, joka ei jostain syystä millään tahtonut sekoittua peston öljyyn. Koska en ole kemistiä nähnytkään, suosittelen vaan simppelisti välttämään vähärasvaisia asioita tässä yhteydessä.

Jälkkäriksi mansikoita sekä pehmoisia mustikka-valkosuklaaleivoksia a'la Stocka

6 kommenttia:

Hanna Takala kirjoitti...

Kapriksia lihapulliin! Tiedän mitä tapahtuu minun keittiössä pikapuoliin.

Ketsuppi kirjoitti...

Kaprikset ovat kyllä niiiiin hyviä! Tai siis semmoisia, että kun niitä aluksi syö, miettii, jotta onko tää nyt hyvää vai pahaa. Ja sitten kun vähän aikaa syö, tajuaa, että eihän tämä ole pahaa nähnytkään, ja sitten alkaa se ikuisesti kestävä himo, jota ei saa aina totella, vaikka haluaisi, kun muuten naama turpoaa kapristen suolasta. Tai ainakin jos niitä liikaa syö, ja nukkuu sen jälkeen mahallaan. Niin.

Virpi kirjoitti...

Voihan nenä! Mulla oli suunnitelmissa osallistua haasteeseen samanhenkisellä salaatilla :) no, lyön kaksi kärpästä samalla iskulla ja osallistun haasteeseen sit varmaan viikonloppuna osilla niistä sapuskoista, mitä vien meiän Oulun ruokablogimiittiinkin. Ei kai se nyt niin justiinsa oo vaikka oiskin kaks potaattipohjasta sallaadia samassa haasteessa.

ella kirjoitti...

koko satsi oli mielettömän maittavaa ja ähkyn olisi itselleen saanut, jos ei olisi tajunnut lopettaa lappamista ajoissa.. NAM!!!

Anonyymi kirjoitti...

kiitos ohjeista, tää oli todella hyvä setti! parsaa ja kevätsipulia ei lähikaupasta nyt löytynyt niin korvasin ne kirsikkatomaateilla ja purjolla. toimii.

Ketsuppi kirjoitti...

Kiva kuulla, jotta innostuit testaamaan! :) Ja entistäkin kivempi kuulla, jotta maistui!