lauantai 10. lokakuuta 2009

Ruokamaailman ruusukaalit

Allekirjoittaneen valtaa aina yhtä suuri into, kun S-ryhmän Yhteishyvä kolahtaa postiluukusta (tämä ei sitten ole maksettu mainos). Advertoriaalin välistä nimittäin löytyy aina yhtä luotettava ratkaisu ikuiseen arkiruokaongelmaan (itse en ainakaan jaksa heittäytyä luovaksi raskaan työpäivän jälkeen). Jälleen tässä kuussa löysin läpyskäskästä jotain kokeilemisen arvoista. Tein sapuskan lisukkeen sijaan pääruokana, muutin pienesti tekotapaa, kasvatin raaka-ainemääriä ja lisäsin alkuperäiseen reseptiin yhden ompun, koska hedelmät on hyviä. Eväs sopii karpillekin, kunhan ei laillani tarjoa oheen leipää. Ja kas näin sapuska syntyi.



Ruusukaali-pekonipaistos

600 g ruusukaalia
ihan vähäsen kasvisfondia
1 pkt pekonisuikaleita silputtuina
2 hapanta omenaa kuorittuina ja kuutioituina
2 tl timjamia
mustapippuria
suolaa

Halkaise ruusukaalit, napsi huonot lehdet irti ja keitä puolipehmeiksi kasvisfondilla maustetussa vedessä. Ruskista pekonisilppua kuivalla pannulla miedossa lämmössä (niin, että pahimmat läskit sulavat ja lihaosa saa vähän väriä). Sekoita kaikki ainekset uunivuoassa ja paista 225 asteessa noin vartin verran.


3 kommenttia:

Liina kirjoitti...

ruusukaali on kyllä ihanaa. menen siitä jotenkin ihan sekaisin ja ahmin enemmän kuin pitäisi <3

Jael kirjoitti...

Mulla onkin ne Yhteishyvän läpyskät säästettynä vuosien varrelta ja nytkin poika säästää mulle niitä Suomessa.Ruusukaali on kyllä hyvää...

Ketsuppi kirjoitti...

Liina: Jännä. Saan ton saman raktion aika monesta ruoasta... :P

Yaelian: Täysin aliarvostettuja vihkosia, väitän! Ilmaisjakelu, paras jakelu.