torstai 18. helmikuuta 2010

Muuttovinkkejä kokeneemmilta?

Armas kanssaeläjä on suuressa laupeudessaan rakentanut Ketsuppilalle (jo tovin) uutta kotia. Alustana on Wordpress ja harkinnassa on jopa välillä ollut ikkarin domainin haaliminen. Vanhojen tekstien siirtäminen uuteen pohjaan ei tuottane ongelmia, sopiva palikka toimenpidettä varten löytyi jo.

Mutta. Mitenkäs sitten ne linkitykset, joita on nykyisellä urlilla verkkoon levinnyt? Polkkaanko yksinäni, mikäli mielin saada uuden ja kivemman blogin? Kokemuksia? Käytännön vinkkejä?

Kiitän, kumarran (mitä nöyrimmin).

6 kommenttia:

Otto kirjoitti...

Wordpress on hyvä valinta. Kaikkia meidän sivuja pyörittää Wordpress ja olemme olleet hyvin tyytyväisiä. WP on helppokäyttöinen ja toimii luotettavasti.

Mitä linkityksiä tarkoitat?

Ketsuppi kirjoitti...

Näin oon ymmärtänyt, innolla odotan parempaa käytettävyyttä (jota mulle on kovasti siis mainostettu)!

Linkityksillä tarkoitan muiden bloggaajien sivuilla olevia linkkejä omaan blogiini (siis kun alustan myötä url vaihtuu). Makuhaku ja Bogilista ovat oletettavasti nopsaan muutettavissa.

Otto kirjoitti...

Muiden linkkejä omalle sivulle voi olla vaikea uudelleenohjata, kun siirtyy osoitteesta toiseen.

Jos aiot jättää vanhan blogin paikalleen, niin suosituimpiin kirjoituksiin voisi lisätä tekstiä, joka kertoo muutosta.

Ari Makela kirjoitti...

Blogspotin templateahan voi muokata käsin. Sinne sopiva meta-refresh tai javascriptillä reload (olikohan tässä jokin turvallisuuteen liittyvä rajoite voiko redirektoida javascriptillä minne vaan - muistaakseni ei.

Vaatii tietysti atk-taitoja hieman enemmän kuin blogspotin käyttö.

Itse en ole lähtenyt pitämään blogiani omassa domainissani, koska haluan Googlen hoitavan rautarikot tärkeimmällä saitillani. Ja kun niin suuri osa ruokablogeista on blogspotissa niin on mukavaa, että erilaiset lukemis- ja linkitykset ovat helppoja tai automaagisia.

Ketsuppi kirjoitti...

Kiits avusta! Pohdin nyssit, miten tästä etenen... Maailma ois helpompi, jos ois ainoastaan yksi vaihtoehto. ;)

Nelle kirjoitti...

no meillä on kans vähän sama kuin mitä ari tuossa sanoo. On ihan tosi kiva, että koko homma pyörii palvelimella, joka ei ole meidän kotinurkissa ja meidän ylläpidettävänä. Se olis kumminkn aina jotenkin rikki.