torstai 26. kesäkuuta 2008

Minttu sekä couscous

Tänään piti syyä eka ja mennä sitten kuuntelemaan mainiota orkesteria Kutoselle. Kävi kuitenkin niin, että ruoka teki olon raukeaksi ja keikka vaihtui koti-iltaan. Syylliset suunnitelmien muuttumiseen löytyvät alta:

Couscous con tofu y minttusoosi

5 dl coucousta
paketillinen marinoitua tofua
2 suippoa paprikaa
2 kevätsipulia varsineen
1 iso valkosipulin kynsi
1/2-1 dl rusinoita
tuoretta minttua
1/4 sitruunan mehu
2-3 tl paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
oliiviöjyä

Silppua sipulit ja paprikat. Paloittele tofu. Laita vesi kuumenemaan, samoin pannu. Heitä couscous imeytyään suolattuun veteen ja vihannekset öljyyn pannulle tirisemään. Pyöritä vihanneksia, kunnes ne hiukan saavat väriä, lisää sitten tofukuutiot. Mausta seos pippurilla, paprikajauheella ja suolalla. Purista sekaan sitruunan mehu ja visko rusinat muiden kaveriksi. Pyöritä hetki ja sekoita komeus valmiin couscousin kanssa. Viimeistele ruoka repimällä joukkoon tuoretta minttua. Tarjoa minttujugusoosin kera.

Minttusoosi

4 dl ruokajugurttia (tai tavallista maustamatonta)
1 kynsi valkosipulia
1,5 dl tuoretta minttua
suolaa

Silppua valkosipuli ja revi mintunlehdet pienemmiksi. Sekoita suolan kanssa jugurtin sekaan ja jätä seos valumaan suodatinpaperiin. Soosi on valmis, kun se paksunee hyvin lusikoitavaksi. Kostuta kastilla couscous.



Vähän vielä lisää sitruunaa jälkkäriksi

mansikoita
vaahtoutuvaa vaniljakastia (9%)
1/4 sitruunan mehu

Pilko mansikoita hiukan pienemmiksi, vaahdota kastike. Purista sitruunan nesteet vaahtoon ja nostele laseihin vuorotellen mansikoita ja vaniljavaahtoa. Syö niin paljon, ettet enää pysty menemään minkään maailman keikoille.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mikä ihana blogi, heti rynnin tänne vastavierailulle!