torstai 19. kesäkuuta 2008

Pue se pekoniin

Keskikesän juhla on sitten hieno juhla. Valoisa yö säväyttää joka kerta, ja Helsinki muuttuu aavekaupungiksi ihmisten paetessa kesämökeilleen (ilman meluisaa ystävälaumaa ympärillä saattaisi jopa olla hiljaista).
Ja kuten hienoihin juhliin yleensä, tähänkin hippalointiin kuuluu oleellisena osana runsaat juoma- ja ruokatarjoilut. Tänä vuonna (kuten useimpina muinakin vuosina) juoma tuli tölkistä ja ruoka grillistä. Tällä kertaa kuumat hiilet kypsensivät paitsi perinteisiä makkaroita, piffejä ja maisseja, myös vähän jotain uutta.


Pekonihedelmät

pekonia
kuivattuja taateleita
banaania

Pilko banaanit suupaloiksi. Leikkaa pekonilierot puoliksi. Pyöräytä pekonit hedelmien ympäri ja iske grilliin rapsakoitumaan. Tähän voisi tietty kokeilla melkein mitä hedelmiä tahansa (esim. mangoa, ananasta papaijaa).


Ei kommentteja: