perjantai 26. helmikuuta 2010

Yksi maailman herkuimmista salaateista sekä maksamaton salaatinkastikemainos

Tätä salaattia jumaloin. Siitä voi tehdä muunnelmia lisäämällä sipulia tahi korvaamalla rypäleet päärynällä tai kirpeällä omenalla. Avain makunystyröiden hellään värinään löytyy pähkinöiden, leipäjuuston ja varsisellerin kimpasta. Kyllä. Lisää. (Ei maistu muuten se sellerikään enään niin kovin terveelliseltä, kun nauttii tarpeeksi tuhtien oheisten kera.)

Samaan syssyyn haluaisin omaehtoisesti (siis ilman lahjontaa, kiristystä tai uhkailua) mainostaasalarakastani. On muuten nimittäin ihan ältsin hyvää. Pippuri ja sinappi sen tekevät ja niitä mukavasti pyöristävä makeus. Vähän tavallaan hävettää näin lämmin tunneside purilaisketjun tuotokseen, mutta minkäs teet: lempi ei kysy lupaa. Kukkuraksi Google tiesi myös kertoa soosin olevan eläinystävällinen. Hyvällä omatunnolla saa sitä siis salaatinlehdille lotrata!


Leipäjuusto-varsisellerisalaatti

leipäjuustoa kuutioina
cashewpähkinöitä
paria eri salaattia (esim. tammenlehvä on kiva)
varsiselleriä pilkottuna (ihan reilusti saa panna)
tuoreita herkkusieniä lohkoina
vihreitä viinirypäleitä halkaistuina

Sekoita ja pistele poskeen maukkaan salaatinkastikkeen tahi vaalean balsamicon kera.

2 kommenttia:

Jytis kirjoitti...

Oijoi, nyt oli niin hyvä myyntipuhe salaatille (ja herkku raaka-ainelista) että pakko testata!

Ketsuppi kirjoitti...

Kandee. :) Pähkinät. Leipäjuusto. Nyt tuli taas nälkä.