torstai 10. heinäkuuta 2008

Palkkapäivää odottavan papupata

Taitavana rahankäyttäjänä onnistun kuluttamaan koko tilin (sen suuruudesta riippumatta) viimeistään muutamaa päivää ennen seuraavan saapumista. Viimeisten päivien penninvenytys vaatiikin melkoista mielikuvistusta, mikäli mielii saada vatsansa täyteen. Tällaisina aikoina tässä köökissä syödään useimmiten tomaattimurskaa erilaisilla lisäkkeillä varioiden. Tässä kuussa synnytin seuraavanmoisen papupadan.


Pennittömän papupata

2 prk chilimaustettua tomaattimurskaa
1 prk kidneypapuja
1 prk valkoisia papuja
1 kesäkurpitsa paloiteltuna
2 sipulia lohkottuina
3 kynttä valkosipulia
1-2 rkl sitruunan mehua
1-2 rkl hunajaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
timjamia
muutama laakerinlehti
loraus balsamicoa

Kuullota sipulit ja kesäkurpitsa öljyssä pannulla. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään vartin verran. Kumoa pavut sotkun sekaan ja lisää tarvittaessa mausteita. Hauduta vielä hetki ja tarjoa lopputulos riisin kanssa.

Syödessä kuunneltava kappale: Maria Gasolina / Kunnon papupata

Ei kommentteja: